Επικοινωνία με το Στέκι

steki.sto.psixiatreio@gmail.com

Αναζήτηση στο ψυχιατρειο


Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση 1ης εβδομάδας - Στέκι ψυχιατρείου


Μία μόνο εβδομάδα έχει περάσει από τη στιγμή που καταλάβαμε και οικειοποιηθήκαμε μία "νεκρή" τον περισσότερο καιρό αίθουσα στο κέντρο του χώρου που περνάμε ένα μεγάλο τμήμα της καθημερινότητας μας. Μιας καθημερινότητας την οποία εμείς επιθυμούμε πλούσια σε ζυμώσεις τόσο ακαδημαϊκές, όσο πολιτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές. Σ΄ αυτό το πλαίσιο κι εμείς δραστηριοποιηθήκαμε…

Έτσι, έχουμε προγραμματίσει να ασχολούμαστε κάθε μήνα με μία θεματική στα πλαίσια της οποίας να γίνονται προβολές ταινιών, συζητήσεις και αναλύσεις εκ του μηδενός ανοιχτές για όλους, προκειμένου ο καθένας να διαμορφώσει τη δική του άποψη. Επίσης, στους στόχους μας είναι η οργάνωση φροντιστηρίων και μαθημάτων πάνω σε διάφορα θέματα.

Ωστόσο στο μικρό διάστημα κατάληψης του χώρου έχουν ήδη γίνει ποικίλες δράσεις. Με την είσοδο μας η αίθουσα έγινε ικανή να φιλοξενεί ανάγκες όπως συζητήσεις ,συνελεύσεις , διάβασμα , χρήση υπολογιστών και άλλες δραστηριότητες. Δημιουργήθηκε δανειστική βιβλιοθήκη με τη συνεισφορά βιβλίων από τον καθένα μας για τον καθένα μας με σκοπό την κάλυψη θεμάτων πέρα από το επιστημονικό, που καλώς μας προσφέρεται από τη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου. Παράλληλα άρχισε να τρέχει η δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου που περιλαμβάνει από μουσική και ταινίες μέχρι βιβλία και σημειώσεις μαθημάτων. Ο χώρος έξω από το στέκι ή αλλιώς ψυχιατρείο άρχισε να παίρνει διαφορετική και πιο ανθρώπινη όψη. Ένας πάγκος αυτοδιαχειριζόμενου καφενείου λειτουργεί έξω από το στέκι. Οι κάδοι σκουπιδιών ζωγραφίστηκαν και στερεώθηκαν στους τοίχους, με σκοπό ο χώρος να παραμένει καθαρός και κάποιες γλάστρες τοποθετήθηκαν στις σκάλες. Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών επήλθε ως φυσικό επακόλουθο η κοινωνικοποίηση ατόμων που άρχισαν να συναντιούνται στο στέκι και που αυθόρμητα οδήγησε σε ένα ανοιχτό γλέντι το Σάββατο 20/03/2010, στον αίθριο χώρο πάνω από το ψυχιατρείο.

Φαίνεται, τελικά, πως όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στο να γίνει το σκοπίμως αποκεντρωμένο πανεπιστήμιο κέντρο δράσεων, προβλημα-τισμού και αντιπληροφόρησης !

Η απάντηση μας στις όποιου είδους επιθέσεις έγιναν και πιθανά ακολουθήσουν είναι ότι ο χώρος δεν θα επιστρέψει στην παλιά στείρα μορφή του και θα τον διεκδικούμε ανά πάσα στιγμή.

Καλούμε όλο τον κόσμο που πιστεύει σε ένα Πανεπιστήμιο που χωράει ταυτόχρονα πολιτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές και ακαδημαϊκές ζυμώσεις να συμμετέχει στις ανοιχτές συνελεύσεις και δράσεις του στεκιού.

1η Συνέλευση μετά το Πάσχα 12/4/2010 στις 14:00

Στέκι ψυχιατρείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου